Studiebesök & föreläsningar

Vi erbjuder föreläsningar för allmänheten som skolklasser, studenter, pensionärsgrupper, myndigheter, föreningar och dylikt.

Syftet är att ge möjligheten till en ökad kunskap, förståelse och inblick i Islam och muslimer.

Ett studiebesök är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats Moskén. VI anpassar studiebesöken efter behovet allt ifrån grundskoleelever till akademiker.

För allas trivsel och för att inte störa de bedjande besökarna ber vi er att läsa igenom dessa rekommendationer inför ert besök:

Vid huvudingången till moskén brukar man ta av sig skorna, det finns skohyllor där man kan placera skorna, och inne i moskéhallen är det heltäckande matta.

Tänk på att inte komma alltför lättklädd till Moskén då det kan betraktas som olämpligt av andra moskébesökare. Man brukar t. ex. inte ha shorts, kortkjol eller alltför u-ringade tröjor/T-shirts på sig. Allra bäst är att ha kläder som täcker ben, armar och täcker hår för kvinnor. Vid entrén till moskén kan man låna en ny tvättad klädesplagg som är anpassad för studiebesökare.

Tänk på att hålla låg ljudnivå inne i moskéhallen. Moskén är en plats för ro och dyrkan, därför kan högljudd störa de bedjande besökarna.

Glöm inte och boka i god tid, och förbered gärna dina frågor inför besöket.
Tack.