Vi erbjuder föreläsningar öppna för allmänheten, inklusive skolklasser, studenter, pensionärsgrupper, myndigheter och föreningar.

Syftet med studiebesök och föreläsningar är att ge möjlighet till ökad kunskap, förståelse och insikt i Islam och muslimer.

Ett studiebesök är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats Moskén. VI anpassar studiebesöken efter behovet allt ifrån grundskoleelever till akademiker.

För att säkerställa trivsel och för att inte störa de bedjande besökarna ber vi er att läsa igenom dessa rekommendationer inför ert besök:

Vid huvudingången till moskén bör man ta av sig skorna. Det finns skohyllor där skorna kan placeras, och inne i moskéhallen finns heltäckande mattor.

Var medveten om klädkoden. Det är lämpligt att undvika alltför lättklädd klädsel. Kortkjolar, shorts eller alltför urringade tröjor/T-shirts bör undvikas. Det är bäst att bära kläder som täcker ben, armar och för kvinnor även håret. Vid entrén till Moskén kan man låna nytvättade klädesplagg anpassade för studiebesökare.

Håll låg ljudnivå inne i moskéhallen. Moskén är en plats för ro och dyrkan, och högljud aktivitet kan störa de bedjande besökarna.

Glöm inte och boka i god tid, och förbered gärna dina frågor inför besöket.
Tack.